Op zoek naar een tandarts? Hier is hoe je de juiste te vinden


Moet je een nieuwe tandarts vinden? Misschien ben je verhuisd of van baan veranderd. Of misschien wil je een andere baan vanwege de pandemie. Als u op zoek bent naar een nieuwe tandarts, dan is hier hoe u de juiste tandarts kunt vinden.

Denk aan de locatie en de uren van het kantoor

De meeste mensen die op zoek zijn naar een tandarts willen er een in de buurt van hun huis of werk. Ze vinden het makkelijker om afspraken te maken voordat ze naar hun werk gaan, tijdens de lunch of later op de dag als ze naar huis gaan. Zoek naar tandartsen in de buurt van uw voorkeur. Controleer dan de kantooruren om er zeker van te zijn dat ze in uw agenda passen.

Bekijk de schoonmaak- en veiligheidsmaatregelen

Tijdens de COVID-19 pandemie volgen tandartspraktijken de richtlijnen om veilig voor patiënten te zorgen. Voordat u een afspraak met de tandarts maakt, moet u de reinigingsprocedures en veiligheidsprotocollen van het kantoor bevestigen. Hier zijn een paar vragen om te stellen bij het zoeken naar een tandarts:

Hoe vaak desinfecteren zij de wachtkamers, behandelingsruimten en apparatuur?

Wat voor beschermende kleding dragen ze? Het kan gaan om handschoenen, gezichtsmaskers en -schilden, jassen, haarnetten en schoenovertrekken.

Worden patiënten vóór de behandeling gescreend? Hoe zit het met het personeel?

Controleer de feedback van de patiënt

Als u op zoek bent naar een tandarts, lees dan de beoordelingen van de tandartsen op uw lijst. Zorg ervoor dat u de opmerkingen van patiënten leest. Vraag ook uw vrienden, familie, buren, collega’s of een arts om feedback over de keuze van een tandarts. Zoek uit aan wie ze de voorkeur geven.

Beoordeling van de websites van de tandartsen

De meeste tandartsen hebben een website met informatie over hun kantoor, samen met foto’s, beleid, hun filosofie en achtergrondinformatie. Bekijk de site van elke tandarts, op zoek naar antwoorden op deze vijf vragen:

  • Wat is de filosofie van de tandarts over tandheelkundige zorg, inclusief het gebruik van medicijnen om u te helpen ontspannen tijdens de behandeling?
  • Wat is het beleid op kantoor ten aanzien van gemiste afspraken?
  • Wanneer moet er na afloop van de tandheelkundige diensten worden betaald?
  • Als u een tandartsverzekering heeft, accepteert de tandarts dan uw plan? Staat de tandarts vermeld als “in-network” of “out-of-network”? Lees meer over de termen en definities van de tandartsverzekering.
  • Kijk naar de tarieven voor tandheelkundige ingrepen. Hoe verhoudt zich dat tot andere tandartsen die u overweegt?

Als u geen antwoord kunt vinden op deze vragen, kunt u het kantoor bellen en het vragen. De juiste tandarts moet aan uw behoeften voldoen, wat u op de lange termijn tijd en geld zal besparen.

Kom langs voor een bezoekje

Nadat u uw topkeuzes hebt geïdentificeerd, komt u bij elk kantoor langs voor een snel bezoek. Is er voldoende parkeergelegenheid? Is het gemakkelijk te bereiken? Kijk rond als u het kantoor binnenkomt. Is het kantoor schoon en georganiseerd? Zijn de tandarts en de teamleden vriendelijk en behulpzaam? Voelt u zich daar welkom en comfortabel? Als het kan, maak dan kennis met de tandarts of de hygiënist. Maak na uw bezoeken een lijst met voors en tegens voor elk kantoor om u te helpen de juiste te vinden.

Maak een afspraak

Kies uw favoriete tandartspraktijk en maak een afspraak voor een controle en reiniging. Vraag de tandarts om een volledig verslag van uw mondgezondheid. Wees verdacht als de tandarts een lange lijst van behandelingen aanbeveelt, zoals nieuwe vullingen, kroonvervangingen of kaakchirurgie. Vraag een schriftelijk behandelplan aan. Als het onredelijk lijkt, vraag dan een second opinion aan een andere tandarts. Als u zich niet op uw gemak voelt bij uw ervaring, zoek dan een andere tandarts.

Uw tandarts moet een betrouwbare professional zijn waar u op kunt rekenen. U zult uitzien naar uw tandartsbezoeken, niet bang zijn. Door uw mond gezond te houden met regelmatige bezoeken aan de tandarts, helpt u uw algehele gezondheid te behouden. Om geld te besparen, bekijk deze tips over hoe u de tandheelkundige kosten kunt verlagen.

Comments zijn uitgeschakeld.