Is een Home Whitening Kit geschikt voor jou?

tanden

Home whitening kits zijn zeer populair, vooral bij tieners en jongvolwassenen. Maar deze vrij verkrijgbare producten roepen twee vragen op: zijn ze veilig? En, zijn ze net zo effectief als de whitening procedures in de tandartspraktijk?

Als het gaat om de veiligheid, zijn whitening kits voor thuisgebruik relatief goedaardig en hebben ze geen bekend verband met belangrijke gezondheidskwesties. Dat betekent echter niet dat ze geen tandproblemen kunnen veroorzaken als mensen ze buiten de productaanwijzingen om gebruiken. Het misbruiken van witmakers kan het tandglazuur beschadigen en de gevoeligere tandbeenlaag eronder blootleggen.

Tieners moeten vooral voorzorgsmaatregelen nemen tegen overmatig gebruik. Rond het begin van de puberteit zijn de meeste, zo niet alle primaire (“baby”) tanden verloren gegaan en zijn de blijvende tanden binnengekomen. Het jonge blijvende tandglazuur is echter nog steeds aan het rijpen en is niet zo veerkrachtig als het oudere glazuur. Ze kunnen vrij kwetsbaar zijn voor de stoffen in de whitening kits.

Wat betreft de effectiviteit zouden de meeste whitening kits hun geadverteerde helderheidsniveaus moeten bereiken. Ze verschillen in sommige opzichten wel van kantoortoepassingen. Het percentage actieve bleekmiddel – meestal waterstofperoxide of carbamideperoxide – aan andere ingrediënten is ongeveer 10%, minder dan de helft van de klinische formuleringen. Dit betekent dat ze meer applicatiesessies nodig hebben om een helderheidsniveau te bereiken dat de één of twee sessies van een klinische toepassing kunnen opleveren.

De hoeveelheid helderheid kan ook nauwkeuriger worden geregeld in een kantooromgeving. Tandartsen kunnen met hun professionele training en ervaring de schaduw aanpassen om een meer natuurlijke uitstraling te creëren. U kunt ook professionele hulp nodig hebben bij het bleken als u implantaten of andere restauraties heeft (die niet kunnen worden verlicht door het bleekmiddel) om ervoor te zorgen dat de verbeterde tint van het gebit goed bij hen past.

Zelfs als u liever een thuisset gebruikt voor het bleken van uw tanden, kan uw tandarts u nog steeds helpen door u advies te geven over de aankoop en het gebruik van uw kit. Uw tandarts wil hetzelfde resultaat als u – een stralende, mooie en gezonde glimlach.

Comments zijn uitgeschakeld.