Tanden bleken

gebit

Wil je een mooiere glimlach? Als het gaat om het bleken van uw tanden, heeft u twee opties: het bleken van uw tanden op kantoor of thuiszorg.

Beide opties voor het bleken van de tanden maken gebruik van bleekmiddelen op basis van peroxide. Thuissystemen bevatten 3% tot 20% peroxide (carbamide- of waterstofperoxide). Systemen in het kantoor bevatten 15% tot 43% peroxide.

Over het algemeen geldt dat hoe langer u een sterkere oplossing op uw tanden houdt, hoe witter uw tanden worden. Echter, hoe hoger het percentage peroxide in de whitening oplossing, hoe korter het moet worden toegepast op de tanden. Door de gel langer aan te houden, zal de tand uitdrogen en zal de gevoeligheid van de tanden toenemen.

Er zijn voors en tegens aan elke optie, maar voordat u thuis een tandbleekset probeert, moet u met uw tandarts praten. Niet iedereen zal goede resultaten zien. Bleken maakt porseleinen kronen of samengestelde tandkleuren niet wit.

Tanden bleken

Tanden bleken door de tandarts kan de tanden sneller doen opvrolijken. De bleekoplossing is meestal veel sterker dan de thuissets. Ook kunnen warmte, licht of een combinatie van beide worden gebruikt om het bleekproces te versnellen en te intensiveren.

Comments zijn uitgeschakeld.