Creëer een dagelijks poetspret voor je kin

Creëer een dagelijks poetspret voor je kind

Poetspret garandeert dat het kind, wanneer het heeft geleerd om te poetsen, het plezierig vindt om dagelijks te poetsen. Begin spelenderwijs en houd zo het kindergebit gaatjes vrij! Laat het tot een leeftijd van een jaar tenminste 1 keer per dag goed poetsen en het liefst in de avond voor het naar bed gaan. Na een jaar kun je overstappen tot tweemaal per dag poetsen. En wel in de ochtend na het ontbijt en in de avond voor het naar bed gaan.

Tipjes voor aanleren vast poetsritueel

Enkele tips voor het creëren van poetspret zijn: gebruik een leuke elektrische kindertandenborstel. Poets samen met het kind, download leuke kinderprogramma’s dat het kind de poetstechnieken makkelijk aanleert en laat het kind meekijken in de spiegel bij het poetsen. Kinderen doen de ouders vaak na. Een gedisciplineerd poetsgedrag dus bij jouw als ouder, neemt het kind met alle trots over. Kijken in de spiegel tijdens het poetsen, maakt dat het kind weet wat er gebeurt in de mond bij het poetsen. Belangrijk is dat je toch even zelf het gebit napoetst, totdat het kindje alle poetstechnieken onder de knie heeft. Vergeet daarbij niet het kind te complimenteren bij elke kleine vorderingen, dat het maakt in het aanleren van het correcte poetsgedrag.

Koop een elektrische kindertandenborstel

Wist je dat er ook elektrische tandenborstels te krijgen zijn speciaal ontworpen voor de kindermond? Koop er 1 voor je kind en leer het vroeg de methodes hoe het kinder gebit schoon te houden.

Poetstechnieken spelenderwijs aanleren

Het kind de juiste poetstechnieken aanleren is heel belangrijk. Het blijft het zijn hele leven lang bij. Daarom is het goed om vanaf het begin deze poetstechnieken spelenderwijs aan te leren. Gebruik voor het kindergebit een kindertandenborstel met zachte haren en een kleine kop. Dit voorkomt pijn aan het gevoelige tandvlees. En ruw poetsen werkt averechts bij het kind. Voorkom deze trauma! Poetsen doe je voorzichtig door de boven-, binnen- en buitenkant van de tandjes met horizontale heen- en weer bewegingen. Vergeet de achterkant van de laatste kiezen niet. Hanteer een vaste volgorde, zodat je peuter of kleuter de poetsroutine aanhoudt.

https://tandartskeizerkarelpark.nl/kindertandarts/

Comments zijn uitgeschakeld.