Waarom je wel of geen onzichtbare beugel wil

beugel

Een beugel is een van de meest bekende oplossingen bij het mooier maken van een gebit. Toch komt er het een en ander bij kijken. Een behandeling met een beugel duurt vaak lang, en sommige mensen vinden het helemaal niet mooi en willen er daarom geen dragen. Voor deze mensen is de onzichtbare beugel ontworpen. Overweeg jij een onzichtbare beugel, dan is het verstandig om je te laten informeren over de voor- en nadelen ervan. Dit artikel gaat hier uitgebreid op in, lees verder.

Voordelen

Vanzelfsprekend is de grootste voordeel misschien wel van een onzichtbare beugel, dat je ongemerkt een beugel plaatst. Sommige mensen schamen zich bijvoorbeeld met een beugel of voelen zich niet helemaal op hun gemak ermee. Daarbij zijn onzichtbare beugels minder pijnlijk en prettiger bij het eten, omdat de beugel niet tegen de wangen of lippen aankomt en er geen eten tussen hoeft te zitten. Het is namelijk zo dat de onzichtbare beugel eruit kan. Bij de slotjes beugel kan dit uiteraard niet. Integendeel tot de slotjesbeugel, draag je een onzichtbare beugel korter. Het gaat om een duur van minimaal 3 en maximaal 8 maanden. Van de slotjesbeugel is bekend dat deze jaren in beslag kan nemen. Bovendien is de onzichtbare beugel veilig in gebruik en is de kans op een tandvleesontsteking veel kleiner bijvoorbeeld ten opzichte van de gewone beugel.

Nadelen

Net zoals alles, heeft ook de onzichtbare beugel nadelen. Een hiervan is dat de beugeldrager zelf verantwoordelijk is voor het juiste gebruik ervan. Zo’n beugel moet bijvoorbeeld dagelijks ongeveer 20 uur in de mond zitten. Deze beugel is niet ideaal voor kinderen en pubers, omdat de kaakgroei niet natuurlijk verloopt. Een ander nadeel kan zijn, dat er andere behandeling eraan voorafgaan in sommige gevallen. Voor de rest is het eten met de beugel in niet makkelijk en tegelijkertijd moet de beugel 20 uur in totaal per dag gedragen worden. Verder is het in het begin, de eerste paar dagen met name, moeilijk om te spreken.

Eerste stap

Nu je de voordelen en nadelen van de onzichtbare beugel weet, kun je een weloverwogen keuze maken. Maar wat doe je als je eenmaal besloten hebt, of misschien nog specifieker informatie wil. Ortho Billet is een orthodontie praktijk, die werkt met onzichtbare beugels. Orthodontie is een gespecialiseerd tak binnen de tandheelkunde. Mocht je een eerste stap richting jouw gewenste gebit willen maken of wil je meer informatie, dan kun je je altijd aanmelden voor een intake. Informeer altijd naar eventuele kosten hiervan en uiteindelijk ben jij de baas over je gebit. Beslis zelf wat je ermee wil doen. Succes! 

Comments zijn uitgeschakeld.