Hoe ouderen veilig de badkamer kunnen blijven gebruiken

Hoe ouderen veilig de badkamer kunnen blijven gebruiken

Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken met oudere mensen in de badkamer. Om vervelende valpartijen te voorkomen, is het soms nodig om maatregelen te nemen. Voorkomen is in dit geval beter dan genezen. Met kleine hulpmiddelen kunt u vaak uw badkamer al een stuk veiliger maken en kunnen we er samen voor zorgen dat de kans op een ongeluk kleiner wordt. En dat niet alleen, veel hulpmiddelen maken het ook nog eens een stuk gemakkelijker en zorgen voor meer comfort. Benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder!

Douchekruk

Een gemakkelijke plek om je evenwicht te verliezen, is in de douche. Al het water zorgt ervoor dat het glad wordt in jouw douchecabine waardoor je gemakkelijk kan vallen. Door gebruik te maken van een douchekruk kun je dit risico aanzienlijk verkleinen. Douchekrukken zijn er in veel verschillende vormen te bestellen. Zo kun je ervoor kiezen om echt een krukje te plaatsen in de cabine. Ook kun je voor een heus stoelmodel kiezen. Heb je liever een stoeltje dat echt vast zit? Dan kun je ook een model kiezen die aan de muur wordt gemonteerd.

 Anti-slipmat

Een item dat de val kans ook aanzienlijk verkleint is het gebruik van een anti-slipmat. Door een van deze matten te plaatsen buiten de douche is de kans dat je uitglijdt kleiner. Vaak vergissen mensen hoe glad het kan zijn zodra je uit de douche stapt. Het gebruik van een anti-slipmat is daarom een verstandig item om naast de douche te plaatsen.

Wandbeugels

Het plaatsen van wandbeugels maakt het gemakkelijker om op te staan. Bijvoorbeeld bij het naar de wc gaan. Sommige ouderen vinden het lastig om op te staan vanaf een wc. Door gebruik te maken van een wandbeugel kan het gemakkelijker worden om naar de wc te gaan. Er zijn verschillende soorten wandbeugels. De meeste wandbeugels moeten aan de muur worden gemonteerd door middel van boren. Ook zijn er wandbeugels die op de muur kunnen worden ‘geplakt’ met een zuignap.

Geschikte hulpmiddelen bestellen

Wil jij graag hulpmiddelen voor in de badkamer bestellen? Bijvoorbeeld voor jezelf, of misschien wel voor iemand in uw omgeving? Bij thuiszorgwinkel.nl kunt u een ruim assortiment aan hulpmiddelen bestellen. Zo kunt u ervoor zorgen dat u, of mensen in uw omgeving, veilig gebruik kunnen blijven maken van zijn of haar badkamer. Twijfelt u over de juiste hulpmiddelen? Dan kunt u altijd contact opnemen met de specialisten van thuiszorgwinkel.nl.

Comments zijn uitgeschakeld.